Tea town Shizuoka
This page is translated using machine translation. Please note that the content may not be 100% accurate.

News & events

2021.10.04

Research results confirming the effect of new coronavirus inactivation on tea have been reported!

お茶に新型コロナウイルス不活化効果を確認した研究結果が報告されています!の画像

新型コロナウイルスに対するお茶の不活化効果について、以下の機関より、その研究結果が報告されています。
詳細は、下記のリンクよりご参照ください。

(1) Nara Medical University (Press Release)
Inactivation effect of new coronavirus by tea《Nara Medical University WEBSITE》

②京都府立医科大学・(株)伊藤園(プレスリリース)
(1) Confirmation of the effect of tea catechins on the inactivation of the new coronavirus by experiments in the test tube《Kyoto Medical University WEBSITE》

(2) Q&A on the inactivation of the new coronavirus by tea catechins《Kyoto Medical University Immunology (Matsuda Lab.) Website》

(3) Shizuoka Prefectural Institute of Environmental Health Sciences, Shizuoka Tea Industry Research Center, University of Shizuoka
静岡県環境衛生科学研究所は、「新型コロナウイルスに対する緑茶の不活化効果」に関する研究論文を日本食品微生物学会に投稿し、現在、専門家の審査を受けています。