Tea town Shizuoka
This page is translated using machine translation. Please note that the content may not be 100% accurate.

News & events

2022.07.25

Reiwa 2nd lecture of "Shizuoka City Tea School" was held in the 4th year!

令和4年度「静岡市お茶の学校」第2回講座を実施しました!の画像

7月16日(土)清水テルサにて、令和4年度「静岡市お茶の学校」第2回講座を実施しました!

第2回講座は、日本茶インストラクター 岡村 由紀子 先生による「お茶の入れ方実習」でした。

「お茶のおいしい入れ方」「急須の持ち方」「紅茶ティーバッグの入れ方」など、

実践しながら学ぶことができました。

〈How to make delicious tea〉

→沸騰したお湯を湯冷ましに入れる。

→次に、湯冷ましから湯呑みに入れて、更に温度を下げる。湯呑みが手で持てるくらいの温度(70℃~80℃)まで冷ます。

Put → tea leaves in a teapot (about 2g for 1 serving)

→湯呑みから急須にお湯を入れて60秒待つ。

→出来たお茶を湯呑みにまわし注ぎする。

You will be able to make a delicious tea that you can taste umami and sweetness firmly!

〈How to put a tea bag in a tea〉

→好みのティーバッグを準備し、お湯を沸かす。

→カップに沸騰したお湯を注ぐ。ティーバッグよりも先にお湯をカップに入れることがポイントです!

→ティーバッグをカップのフチからそっと入れる。受け皿でフタをして香りを逃さず蒸らす。

→ティーバッグをそっとカップから取り出す。

Tea does not cool the hot water! 95°C or higher is considered good!

次回、第3回講座は8月6日(土)「お茶の効能」です!

*Application for the Reiwa 4th year "Shizuoka City Tea School" has been closed.